Friday, September 30, 2011

Black pepper Chicken chop....sodap dimakan....

Di tgh2 mlm yg hening lg sepi lg dingin salju ni cik hana nk sharing is caring la skit recepi nk wat ciken chop....ciken chop ni bkn calang2 ciken chop yg cam kite main masak2 msa kecik2 dlu...ni  ciken chop yg leh dimakan lazat rasanye....nk try...try la....jimat sket wat sndiri ni dr bli kt kdai2 mkanan terpakai tu....bkn ape khasiat n kebersihan lebih terjamin...kurang kolesterol..terjamin kbersihannye...(cewah pandai lak ceramah skit) ate ter..try le yer.....care2nye mudah saje...kome sume ikut aje method yg telah disediakn seperti di bawah ini....hahahaha...wahai suri2 umah yg rase2 tergugat dgn cik timah janda baik kdai dpn umah tu....haaa...blajo ler pe lg...an..an..an.....


Bahan-bahan ( 2 orang - new married ler tu....hahaha)

Bahan untuk diperap....
  • 2 paha ayam (ikut suke ati nk buang tulang ke x)
  • 2 ulas bawang putih (dicincang yer)
  • 1 cm halia (dicincang jgk)
  • 1/2 sudu teh serbuk lada hitam
  • 2 sudu besar sos cili
  • 1 sudu besar sos tomato
  • 1 sudu besar sos Lee & Perrins (carik kt kedai ke pasaraya pn ade)
  • 1 sudu besar kicap manis
  • 1 sudu besar kicap masin
  • 1 sudu besar sos tiram
  • 1 sudu besar madu
  • garam secukup rasa

SOS BLACK PEPPER (xde yg ni bukan nmenye blackpepper ciken chop la)
  • 1/2 botol sos lada hitam
  • 2-3 sudu besar sos tiram
  • 3-4 cendawan butang (cincang)
  • 1/2 biji bawang besar (cincang)
  • garam/gula secukup rasa

Cara-cara

  1. gaulkan ayam dengan bahan perapan dan biarkan semalaman. Cucuk-cucukkan ayam dengan garfu supaya bahan perapan dpt diserap dengan elok.
  2. selepas diperap semalaman, sediakan non-stick pan untuk tujuan menggoreng ayam. Goreng dengan minyak yg sedikit saja dan tutupkan pan sehingga ayam dah separuh masak.
  3. balik-balikkan ayam sehingga masak (tapi jgn terlalu masak agar ayam tetap juicy).
  4. lebihan bahan perapan tadi boleh la dijadikan sos utk dituangkan ke atas ayam yg dah siap.
  5. tapi kalo rase tak cukup je sos marinate tu, boleh sediakan sos black pepper nya spt yang tertera di atas.
  6. caranya dengan memasak bahan2 sos black pepper selama satu minit dan adjust la kepekatannya dengan menambah sedikit air, garam dan gula secukup rasa. Paham?
Kalo paham p la dapur skrg n celamat mencuba yer.....Babai...^_^

New Myvi..

Lagi best ohhoho..lagi best ohhooooho......Cedap plak la lagu ni....hahahaha....wat ring ring kad pon bole....haaaa...dgr2 kata new myvi ni cun...btol ke cik tipah myvi ni cun? cun sgt ke?? ce cite ce cite..... Teman ni nk tau ler jugak...ape ke cun sgtnye si myvi tu smpai sume org dok sebut2 lagi best lagi best....Aihhh..Tipah ce citer skettt....hahaha..

Tipah becok: Haa dgr sni tipah nk kabor...Si myvi tu nk kta cun..idok ler cun bebenor tp cutenye ade ler jgk sekali 2 kali pndang....kalernye pn xde la sekale jer...berkaler2 le jgk......boleh pilih mne bkenan kalernye....bab rege cik tipah xbani sgt sebut. Kome bce le sndiri spt kt bwh ni....Agak2 cik tipah regenye lebih kurang gini ler.....



ON-THE-ROAD PRICE



_______________________





MYVI 1.3 STANDARD

 
MANUAL STANDARD



Solid rm43,900


Metalic rm44,400


Special Metallic rm44,800



AUTO STANDARD


Solid rm46,900


Metalic rm47,400


Special Metallic rm47,800






_________________________



MYVI 1.3 PREMIUM



MANUAL PREMIUM


Solid rm46,900


Metalic rm47,400


Special Metallic rm47,800



AUTO PREMIUM


Solid rm49,900


Metalic rm50,400


Special Metallic rm50,800


__________________________






MYVI 1.3 ELEGANCE (SE)


MANUAL ELEGANCE


Solid rm53,00

Metalic rm54,400




AUTO ELEGANCE


Solid rm56,900

Metalic rm57,400



 Myvi D54T 2011 Premium Auto - 50 Pearl White

 





Thursday, September 15, 2011

Fynn Jamal - 150 Juta




Cam best lak lagu ni......hahaha....Layanz..............=p